
Huis Van De Sande
In 1920 vertrok Gilbert Van De Sande naar een cremerie in Brussel om de ambacht van roomijs maken te leren. Een jaar later, in 1921, opende hij een verbruikzaak voor roomijs in Zottegem, samen met een speciaalzaak voor tabak en sigaren, en een tea-room. Nadien zette Louis Van De Sande de zaak voort, en vervolgens nam Hendrik Van De Sande het over. Het handelsmerk van de zaak is niet alleen de Art-Nouveau stijl, maar vooral het ambachtelijk bereide roomijs volgens het recept van grootvader Van De Sande. Drie generatieslang, meer dan 100 jaar, bleef Huis Van De Sande een begrip in Zottegem. Hendrik sloot de zaak op 23 oktober 2023.
Louise's terugblik
Wieske, ook bekend als Louise Van De Sande hielp regelmatig in de zaak van haar vader. Ze deelt graag herinneringen aan het uitgebreide assortiment roomijs dat ze in de zaak aanboden, waarvoor mensen van ver kwamen. Het doet haar spijt dat de zaak gesloten is, maar ze kijkt met trots terug op de karakteristieke gevel.
Bekijk de foto's
Neem een kijkje in het verleden van Huis Van De Sande.
Wist je dat...
bij Huis Van De Sande maar liefst 18 smaken ambachtelijk roomijs werden verkocht?